Home > Cercetare > Proiecte de cercetare

Medical Research education

Medical Research education promovează și încurajează în mod activ implicarea studenților în cercetarea medicală, prin: Proiecte de cercetare, oferindu-le oportunitatea de a se implica activ în mediul cercetării medicale, sub coordonarea Îndrumătorilor de proiect. Astfel, studenții iau contact direct cu acest domeniu, având atât posibilități de învățare, cât și de dezvoltare, prin publicarea de articole sau participarea activă la congrese și sesiuni de comunicări științifice

In cadrul Disciplinei Imunologie si Imunologia Transplantului, Fundeni, Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila sunt deja acceptate 4 studente cu teme de cercetare din domeniul biologiei moleculare.

Proiecte de cercetare

Centrul de Imunogenetica si Virusologie este Centru de Invatamant si Educatie Medicala in domeniul Imunologiei transplantului pentru toate centrele de Imunologie din tara: Iasi, Targu Mures, Timisoara, Cluj si Constanta. Scopul propus este stabilirea procedurilor de operare standard (SOP) in genetica moleculara a HLA, uniformizarea metodelor de lucru in ceea ce priveste genotiparea HLA, testele de screening si identificare a anticorpilor citotoxici din serul primitorilor si testul cross match.

De asemeni ne-am propus uniformizarea algoritmurilor de lucru in domeniul Virusologiei Moleculare si monitorizarii terapiei Imunosupresoare (Ciclosprina, Tacrolimus, Sirolimus) posttransplant.

Propuneri de proiecte in 2007

  • Expresia alelelor HLA si infectiile cu virusurile CMV si HPV - factori implicati in co-carcinogeneza cancerului de prostata.
  • SBT - Luminex - Secventierea alelelor HLA - conceptie si aplicatie in transplantul renal; aparitia de novo a anticorpilor anti HLA decelati prin Luminex si ELISA - factori de prognoza a fenomenelor de rejet acut posttransplant renal
  • Raspunsul imun si semnificatia prognostica dupa imunomodulare alfa la pacienti cu cancer renal metastatic.

POCU/91/4/8/107623

Titlul proiectului: ”Formare PROfesionala a personalului medical in GENetica medicala– PROGEN”
Beneficiar: Institutul Clinic Fundeni
Director de proiect : Prof. Fr. Ileana Constantinescu